Coconut muesli

Att göra egen hemmagjord müsli är väldigt enkelt, billigt och du kan vara säker på att den endast innehåller de ingredienser du tycker om och önskar. Förutom detta så kan du även vara säker på att du stoppar i dig näring utan extra tillsatser.

Min favorit är för tillfälligt en paleo müsli, fylld med fröer och smak av kokos, kanel, kardemumma och vaniljpulver. Kombinera müslin med kvarg yoghurt, banan och blåbär och avnjut till frukost.

Recept:
Ingredienser
2 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
0,5 dl chiafrön
0,5 dl melonkärnor
0,5 dl solroskärnor
1 msk kanel
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk kardemumma
0,5 dl smält kokosolja
0,5 dl honung eller agave sirap

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt kokosoljan och honungen/sirapen och blanda runt. Bred ut allting på en plåt med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen i ca 20 minuter, rör om då och då.

Detta recept kan självklart kombineras på flera olika sätt. Vill man så kan man tillsätta nötter såsom t.ex. hasselnötter eller valnötter. Man kan även blanda i russin, tranbär, torkade aprikoser eller liknande när müslin är färdiggräddad och har svalnat. The imagination is your only limit. 

___________________________________________________________________________

Coconut muesli

Ingredients:
2 dl pumpkin seeds
1 dl whole flax-seeds
1 dl sesame seeds
1 dl coconut flakes
0,5 dl chia seeds
0,5 dl melon seeds
0,5 dl sunflower seeds
1 tbsp cinnamon
1 tsp cardamom
1 tsp vanilla powder
0,5 dl melted coconut oil
2 tbsp honey

Turn the oven to 175 degrees celsius. Mix all the dry ingredients together. Melt the coconut oil, mix it with the honey and pour it over the seed mix. Place a baking paper on a baking plate, pour the muesli on top and place the baking plate at the bottom part of the oven for 20 minutes.