Kale chips

Ingredienser
Grönkål, väl sköljd
Olivolja
Örtsalt

Instruktioner
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Ta bort så mycket som möjligt av stjälken (denna kan vara väldigt besk) och skär grönkålen i mindre bitar, lämpliga som chips.
3. Häll på olivolja och örtsalt på grönkålen, blanda runt och bred ut på ett bakplåtspapper.
4. Baka i ugnen i ca 20-25 minuter, tills grönkålen är krispig men fortfarande grön.
5. Låt chipsen svalna i ungefär 2 minuter, förtär sedan chipsen omgående för bästa resultat. Väntar du för länge kan de förlora sin krispighet. ___________________________________________________________________

Crispy Kale Chip

Ingredients
Washed fresh Kale, thoroughly dried
Olive Oil
Herbal Salt

Instructions

  1. Heat the oven to 150 ºC.
  2. Remove the ribs from the kale and cut in to bite-size pieces.
  3. Spread the leaves on a baking sheet and toss with olive oil and herbal salt.
  4. Bake in the oven until crisp but still green, for about 20-25 minutes depending on your oven.
  5. Cool the chips for about 2 minutes before digging in. Enjoy immediately as they loose their crispiness with time.

Recept från www.hosjosephine.com
Besök hennes sida för fler recept.